Jaap Staats – Lid

Ik ben Jaap Staats, geboren in 1981 in Tilburg, maar Ik woon voor de derde keer in mij leven in Goirle. Na mij eerste levensjaar ben ik er vetrokken om op mijn 15e weer hier te komen wonen en op mijn 22e weer uit te vliegen uit het ouderlijk huis. Sinds 2017  ben ik weer terug in Goirle. Woon samen met vrouw en 2 dochters in een fijn huis in de grote Akkers. Ik heb hiervoor in Loon op Zand gewoond alwaar ik  ruim 3 jaar actief ben geweest als bestuurslid van een de lokale energie coöperatie.

Ik ben kartrekker geweest van een collectief zonnedak op een melkveebedrijf en meerdere bespaaracties. Ik werk een kleine 20 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking waarbinnen vooral de doelgroepen Licht verstandelijk beperkt, ouderen en jeugd. Ik heb naast een pedagogische opleiding ook een docentenopleiding maatschappijleer afgerond en ruim 2 jaar werkzaam geweest bij ROC Tilburg waar ik o.a les mocht geven in Burgerschap en het vak Gehandicaptenzorg.

Ik ben geïnteresseerd in verduurzaming van woningen en alle techniek die daarmee samenhangen. Heb 2 keer mijn woning energiezuinig gemaakt en vind het leuk om hierin veel zelf te doen. Ik kom graag in de natuur in Goirle waarin ik wandel of hardloop. Ik zou me voor Goirle graag in willen zetten in de politiek. Ik ben lid van GroenLinks en Proactief is de partij waar ik me ideologisch het best thuis voel. De thema’s Biodiversiteit, onderwijs, zorg, besparing, opwekking van groen energie, toegankelijkheid en leefbaarheid hebben mijn interesse.

Als lid zal ik samen met Ad van Elsacker me vooral op de sociale vraagstukken richten.