Over ons

Kwaliteit van leven, vandaag en ver voorbij morgen Daar maakt Pro Actief Goirle zich sterk voor. Door in te spelen op een veranderende samenleving en door keuzes te (durven!) maken die een duurzaam fundament leggen voor toekomstige generaties.

Pro Actief Goirle is een groene en sociale partij. Pro Actief Goirle werkt aan een sociale, duurzame en economisch gezonde gemeenschap waar plek is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gezondheid, afkomst of portemonnee. Voor iedereen, om te wonen, te werken, op te groeien en te genieten.

Pro Actief Goirle ziet veel kracht bij bewoners en ondernemers binnen de gemeente Goirle. Wij gaan uit van hun verantwoordelijkheid voor hun eigen welbevinden. Maar dan wel met indien nodig met ondersteuning vanuit de overheid. 

Sinds 14 mei 2014 maakte Pro Actief Goirle deel uit van de coalitie. Christel van Neerven is door een medisch probleem niet langer actief als wethouder voor Pro Actief. Dat houdt in dat we sinds februari 2023 deel uitmaken van de oppositie.

Marjo werd beste Brabantse bestuurder in 2020. Marijo heeft aangekondigd niet meer beschikbaar te zijn als wethouder na de verkiezingen van 2022.

De startbezetting na de verkiezingen van 2018 bestond uit:  Christel van Neerven, Henk Gabriels, en Mark Van Oosterwijk.

De startbezetting na de benoeming van Christel van Neerven als Wethouder bestaat uit Ad van Elsacker en Bert van der Velden. Bert is de Fractievoorzitter. De fractie bestaat verder uit twee Burgerraadsleden Jeroen Straathof en Jaap Staats

In 2021 werden zowel Mark van Oosterwijk als Henk Gabriels genomineerd als beste gemeenteraadslid van Goirle. Henk ging hierbij met de eer lopen. In zijn acceptatiespeech benadrukte hij de belangrijke rol van een goed werkende fractie bij zijn functioneren als Fractievoorzitter.

Word lid

Ben jij betrokken op het wel en wee van Goirle? Herken je je in onze missie en visie? Dan is een lidmaatschap van Pro Actief Goirle misschien iets voor je.

Actueel
Instagram
Onze 4 pijlers
Ontdek