Over ons

Kwaliteit van leven, vandaag en ver voorbij morgen Daar maakt Pro Actief Goirle zich sterk voor. Door in te spelen op een veranderende samenleving en door keuzes te (durven!) maken die een duurzaam fundament leggen voor toekomstige generaties.

Pro Actief Goirle is een groene en sociale partij. Pro Actief Goirle werkt aan een sociale, duurzame en economisch gezonde gemeenschap waar plek is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gezondheid, afkomst of portemonnee. Voor iedereen, om te wonen, te werken, op te groeien en te genieten.

Pro Actief Goirle ziet veel kracht bij bewoners en ondernemers binnen de gemeente Goirle. Wij gaan uit van hun verantwoordelijkheid voor hun eigen welbevinden. Maar dan wel met ondersteuning vanuit de overheid. Zij moeten worden versterkt, zodat ze die verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Sinds 14 mei 2014 maakt Pro Actief Goirle deel uit van de coalitie. Marijo Immink is namens Pro Actief nu voor de 2e keer wethouder. In haar portefeuille zijn onder meer de dossiers transities binnen de zorg, WMO, en regionale samenwerking opgenomen. 

Marjo werd beste Brabantse bestuurder in 2020. Marijo heeft aangekondigd niet meer beschikbaar te zijn als wethouder na de verkiezingen van 2022.

De startbezetting na de verkiezingen van 2018 bestond uit:  Christel van Neerven, Henk Gabriels, en Mark Van Oosterwijk.

Ondertussen is Christel van Neerven door onverenigbaarheid met haar functie in het hoger onderwijs toegetreden tot het bestuur en is haar plaats in de raad ingenomen door Bert van der Velden. Bert is de lijsttrekker voor proactief bij de verkiezingen van 2022.

In 2021 werden zowel Mark van Oosterwijk als Henk Gabriels genomineerd als beste gemeenteraadslid van Goirle. Henk ging hierbij met de eer lopen. In zijn acceptatiespeech benadrukte hij de belangrijke rol van een goed werkende fractie bij zijn functioneren als Fractievoorzitter.

Word lid

Ben jij betrokken op het wel en wee van Goirle? Herken je je in onze missie en visie? Dan is een lidmaatschap van Pro Actief Goirle misschien iets voor je.

Actueel
Instagram
Onze 4 pijlers
Ontdek