Christel van Neerven – Lid

Mijn naam is Christel van Neerven, geboren (1967) en opgegroeid in Stiphout. Via Nijmegen en Tilburg ben ik in 2007 in Goirle gaan wonen. Hier woon ik nog steeds met veel plezier, samen met mijn man en onze hond. Onze 2 dochters wonen inmiddels zelfstandig. Wij zijn regelmatig te vinden in de prachtige natuur rondom Goirle. Ik hou van wandelen, lezen, kamperen en ontspan helemaal in de natuur, of door te luisteren naar stevige rockmuziek of klassieke middeleeuwse muziek.

Wat mij drijft is: samen goede dingen realiseren, ieder vanuit de eigen kracht, mogelijkheden en verantwoordelijkheid. En altijd met inzet en betrokkenheid. Mijn kracht zit hem in het helpen, faciliteren en stimuleren van anderen om kansen te benutten zodat hun leven nog meer betekenis krijgt. Mijn motto is: wacht niet af, wees niet afhankelijk, maar ben pro-actief. Ik geloof er in dat kansen creëren, zien en benutten energie brengt. En als je energie krijgt van wat je doet, dan kan je bergen verzetten.

Dat is bijvoorbeeld te zien in mijn 30-jarige loopbaan in het HRM-vak (Human Resources
Management). In mijn huidige rol als docent bij de opleiding HRM van Avans Deeltijd begeleid en coach ik onze (volwassen) studenten om hun studie met succes en plezier te volgen, richting dat mooie bachelordiploma. Ook in mijn loopbaan daarvoor heb ik, met de diploma’s Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde op zak, ruim 20 jaar in de zorg en voor de overheid gewerkt, met als speciale aandachtsgebieden ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid, werkplezier en communicatie/gedrag. Eigenlijk: wat kan jíj doen om met energie te blijven werken en tegelijkertijd optimaal te presteren?

Vanaf 2012 zet ik me actief in voor Pro Actief Goirle. Vanaf 2014 als bestuurslid, en vanaf 2017 als raadslid en fractievoorzitter. Na een korte periode als lid van het bestuur was ik van mei 2022 tot januari 2023 actief als wethouder met onderwijs, sport, cultuur en sociaal domein in portefeuille. Helaas kon ik die taak door ziekte niet meer adequaat invullen. Ik zet me nu weer in op onderwerpen uit de politieke agenda.

Ik vind het belangrijk dat we als Pro Actief Goirle het vertrouwen dat de kiezers in ons hebben gesteld, blijven waarmaken. Altijd samen, ieder vanuit zijn rol. Pro Actief Goirle is de partij die verantwoordelijkheid geeft én neemt. Samen werken en samen leven, ieder vanuit zijn eigen kracht, voor nu en voor later. Zo maken we samen van Goirle een groene, sociale en economisch solide gemeente. Een Goirle waar iedereen goed kan wonen, werken, opgroeien en geweldig genieten. Nu en later. Dat gun ik iedereen en daar ga ik voor!