Windmolens aan lage wal?

De bewoners van de Hoge Wal in Goirle, die zich nu aan ’t verenigen zijn in de “Stichting Tegenwind Goirle (tegenwindgoirle.nl)” maken zich zware zorgen over de gezondheidsaspecten samenhangend met plaatsing van Windmolens op te korte afstand van hun woonwijk indien plaatsing van windmolens aan de lage wal werkelijkheid wordt.

Zij vroegen daarom aan alle partijen duidelijkheid over het partijstandpunt terzake:

    1. VOOR plaatsing Windmolens in de Hoge Wal.
    2. TEGEN plaatsing Windmolens in de Hoge Wal.
    3. VOOR het gebruiken van de “PAUZEKNOP” totdat Ned. Landelijke Regelgevingis geaccordeerd in de 2e kamer.

Pro Actief Goirle dacht haar standpunt helder geformuleerd te hebben. Voor alle duidelijkheid echter het volgende:

Pro Actief ziet niet in hoe op deze plaats verantwoord windmolens geplaatst kunnen worden die geen probleem opleveren voor mens en dier.  Dus,  Geen windmolens aan de lage wal.

Wij stellen als absolute eis dat plaatsing van windmolens nooit een bedreiging mag opleveren voor de gezondheid van mens en dier. Daarbij moeten we ons realiseren dat windmolens in Goirle niet ingepland worden vóór 2030. De pauzeknop lijkt ons dan ook niet noodzakelijk omdat lang voor die tijd er duidelijkheid zal zijn over de randvoorwaarden. We hebben het dan over het realiseren van windmolens in de andere zoekgebieden. We houden daarbij als partij de vinger aan de pols over de kwaliteit van MER rapportages en de daarbij gehanteerde uitgangspunten.

We herhalen ons standpunt dat voor de komende raadsperiode alle inspanningen gericht moeten zijn op het versnellen van het isoleren van oudere woningen en het maximaal benutten van de mogelijkheden voor zon op dak.

Gerelateerde artikelen

Animal farm Goirle

Het nieuwe bestuursakkoord van de LRG-VVD-PvdA-CDA coalitie “Alle Goirlenaren zijn gelijk maar sommige zijn meer

Lees meer

Add Your Heading Text Here

Word lid

Ben jij betrokken op het wel en wee van Goirle? Herken je je in onze missie en visie? Dan is een lidmaatschap van Pro Actief Goirle misschien iets voor je.

Actueel
Instagram
Onze 4 pijlers
Ontdek