Hendrik Dejonckheere – Secretaris

Ik ben een Vlaming die na omzwervingen via Helmond en Lekkerkerk in 1986 in Goirle is komen wonen.

Ik ben gepensioneerd wat voor mij betekent dat ik nog meer tijd heb dan vroeger om actief te zijn en een verantwoordelijkheid op te nemen in de maatschappij.

Sporten is al mijn hele leven belangrijk de laatste jaren is vooral de racefiets mijn trouwe compagnon. Fietsen doe ik bij WTC de Hellen waar ik ook actief ben in de toercommissie. Met deze toerfietsclub organiseer ik de tochten en buitenlandse fietsweken. Daarbij vind ik het belangrijk dat ook mensen met een beperkte beurs aan dit soort uitjes kunnen deelnemen. Ik ben de regiovertegenwoordiger van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

 

Sinds 2019 ben ik actief als algemeen bestuurslid van Waterschap de Dommel voor Water Natuurlijk. Die keuze vloeide voort uit het belang dat ik hecht aan een goed beheer van onze natuur en het behoud van de kwaliteit van water als levensader voor alles wat leeft. Hoe ouder ik word, hoe belangrijker ik het vind om na te denken over de langetermijneffecten van wat je doet en nastreeft.

 

Goirle is een inclusief dorp met een fantastisch natuurlijk achterland dat de moeite waard is om te beschermen en verantwoord uit te bouwen. Als fietser en wandelaar, iedere dag weer kunnen genieten van een gewoon geweldig groen Goirle is voor mij de motivatie om actief te zijn voor Pro Actief Goirle als Burgerraadslid. Ik hou me hierin vooral bezig met de ontwikkeling van wonen, mobiliteit, energietransitie en groenbeheer.