03 mei 2017 - redactie Pro Actief Goirle

Christel van Neerven: een nieuw gezicht in de gemeenteraad

Het overlijden van Mark van den Hout is een groot gemis voor Pro Actief en onze raadsfractie, maar de realiteit van het raadswerk is ook dat we weer over moeten gaan tot de orde van de dag. Er is sinds het wegvallen van Mark een vacature in de gemeenteraad en die plek moet weer gevuld. En die zetel gaat naar nummer vijf op onze kieslijst: Christel van Neerven.

Christel is geboren in Stiphout, in Oost-Brabant en na haar studie in Nijmegen in de jaren '90 naar Tilburg verhuisd. In 2007 verruilde ze de stad voor het Goirlese, wat haar prima bevalt. 'In Goirle is het heerlijk wonen. Het is een dorp met veel energie, er heerst een fijne en levendige sfeer. Ook de natuur die Goirle omringt is prachtig. Daar ben ik regelmatig'. 

Christel en haar man Willem van der Kuijlen hebben twee dochters, die in verband met hun studie buiten Goirle op kamers wonen. In het dagelijks leven werkt Christel als zelfstandig organisatie-adviseur en is ze parttime docent aan Avans Hogeschool in Breda en Den Bosch. Christel zegt daarover: 'Ik vind het belangrijk dat ik een bijdrage aan de maatschappij kan leveren. Dat vind ik belangrijk in alles wat ik doe. Diezelfde drijfveer heeft ook een rol gespeeld bij mijn keuze om het raadslidmaatschap te aanvaarden. Het is voor mij een passende manier om daar naast mijn werk invulling aan te geven.’

Ze is helder als het gaat over de invulling die ze gaat geven aan haar rol in de raad: 'Mijn kracht is het verbinden, stimuleren, faciliteren en versterken van anderen. Daar krijg ik energie van! Die rol neem ik ook binnen Pro Actief, de afgelopen vier jaar als bestuurslid en nu dus als raadslid'.

Maar hoe ziet dat er dan uit? Christel: 'Ik wil me als raadslid zo goed als ik kan inzetten om Goirle een plek te laten zijn én blijven waar het goed wonen, werken, opgroeien en genieten is. Voor onszelf en zeker ook voor onze kinderen en kleinkinderen, de generaties na ons. Dat wil ik doen door goed te luisteren, door te vragen, te willen begrijpen, te onderzoeken, belangen af te wegen en een mening te vormen. Dit wil ik op een respectvolle, integere, positief-kritische en zorgvuldige wijze doen. Soms betekent dat dan geen ‘goed nieuws’, maar dit moet dan wel uitgelegd en toegelicht kunnen worden'.

Deze rol zou je bij iedere partij kunnen nemen. Waarom zit je dadelijk voor Pro Actief Goirle in de gemeenteraad? 'Toen ik een aantal jaar geleden ervoor koos om me bij Pro Actief aan te sluiten, heb ik dat gedaan omdat het een partij is die nauw aansluit bij mijn waarden. Het is een sociale partij die staat voor een duurzame toekomst en aandacht heeft voor de generatie van mijn kinderen en daarna. Dat spreekt me aan. "Gewoon geweldig Goirle" was het thema van onze vorige verkiezingscampagne. Ik werk er graag aan mee om dat voor onze kinderen en kleinkinderen mogelijk te maken'.

Christel zal op 9 mei 2017 worden geïnstalleerd als raadslid. We wensen haar veel succes! 

ProActiefGoirle.nl maakt gebruik van cookies om content en analyses beter op uw voorkeur af te stemmen.